Aflat la numai câțiva kilometri nord de Ploiești, municipiul Câmpina se prezintă acum printr-o lucrare spectaculoasă datată 1924. ”Monografia orașului Câmpina” este o amplă și documentată lucrare semnată Stoica Theodorescu, profesor la Liceul din Câmpina. O lucrare ce conține planșe, fotogafii și hărți, care a fost tipărită la Tipografia Gutenberg. Și fiindcă au trecut 96 de ani de la publicarea acestei monografii și mulți și-ar dori s-o citească, mi-am luat permisiunea să vă ofer această carte Monografia-orasului-Campina 🙂 GRATUIT 🙂 în format pdf. Cu speranța că am reușit să le aduc o mică bucurie, unora dintre dumneavoastră, îmi voi lua libertatea să închei aici această postare, dar nu înainte de a vă dori, tuturor, să aveți o lectură plăcută 🙂 !!!
P.S. Aștept, cu foarte mult drag, părerile dumneavoastră n caseta de ”Comentarii” !!!
Cum am precizat si pe Facebook, acesta este intocmai pdf-ul aflat de 5 ani de zile pe internet (www.scribd.com), si care a fost creat de un anonim, de fapt o persoana din zona, care a scanat si OCR-izat cartea originara.
Mai adaug aici, spre stiinta cititorilor, faptul ca tocmai in aceste zile are loc lansarea oficiala a unei editii tiparite, facsimilate dupa cea originara, ce este oferita gratuit cetatenilor municipiului Campina, la initiativa unui consilier local, fiind finantata de la bugetul local si editata prin grija Primariei. Odata cu ea se distribuie si o brosura-postfata explicativa, scrisa de subsemnatul pentru cititorii de azi ai cartii (detalii aici: http://ziaruloglinda.blogspot.com/2019/12/un-studiu-istoric-pentru-viitor.html).
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mi se pare o idee minunata,mai ales daca in continuare vor fi publicate -in ordine cronologica eventual- toate celelalte monografii ale orasului nostru.
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Dl Maracineanu, celelalte istorii (sau cel mult monografii istorice ori istorico-geografice, caci monografie propriu-zisa, in adevaratul sens al cuvantului, nu este nici macar aceasta – si poate voi explica maine la lansare de ce anume) sunt oricum mult mai accesibile decat aceasta.
ApreciazăApreciază
Pe data de 8 ianuarie intre orele 14-17 va fi lansata si cartea prof Alin Daniel Ciupala ,,Campina pe vremea bunicilor nostrii ” un album interesant din pacate editie limitata
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Înseamnă că exemplarul de față este dedicat celor ce nu vor ajunge în posesia uhui exemplar facsilimat 🙂 care credeți-mă sunt destul de mulți !
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Va cred. Dar pentru aceia se va scoate cel mai probabil un nou tiraj, iar acest pdf pus intre timp aici nu face decat sa le dimineze numarul. Pe deasupra, as atrage atentia aici – ca si pe scribd – ca drepturile de autor mostenite de urmasi sunt inca valabile pana in anul 2043, in cazul de fata (la 70 ani de la moartea autorului, conform legislatiei in vigoare). Iar nepotii autorului pot oricand depune plangere in instanta.
ApreciazăApreciază
Anul 2043, care articol de lege ?
ApreciazăApreciat de 1 persoană
https://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_dreptului_de_autor – calculati si dvs cat face 1973 (anul mortii autorului) + 70 ani.
ApreciazăApreciază
Mulţumim Mădălin Focşa ❤ mulţumim Cărţile Ploieştiului ❤ pentru tot ceea ce întreprindeţi!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe mama o leagă amintiri de acest orășel. Îi voi arăta această monografie. Mulțumim pentru postare. O zi frumoasă! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu mult drag ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană