La câteva zeci de kilometri nord de orașul Ploiești se află stațiunea balneară Slănic Prahova. Atestat documentar de aproape o jumătate de mileniu Slănicul a influențat, prin atracțiile sale, evoluția Ploieștiului și viața ploieștenilor. Prezenta lucrare ”Slănic-Prahova la 470 de ani de atestare documentară” 🙂 vine să ne reamintească tuturor ce a însemnat și înseamnă pentru noi toți Slănicul. Și fiindcă în plină eră a informaticii, informația trebuie să circule liber, vă ofer această carte (datată 2003) Slanic-Prahova tot așa în format pdf și 🙂 GRATUIT 🙂 cum este normal. Totuși NU uitați că și această carte se află sub incidența Legii Drepturilor de Autor și a legislației românești în vigoare, nefiind destinată comercializării, așa că eu vă doresc tuturor lectură plăcută !!!
Slănic-Prahova la 470 de ani de atestare documentară

Mai bine n-o mai puneati, daca nu e completa ci e doar o mica parte din ea… Asa, pana la pag.50 o are toata lumea, ca circula de mult bucatica asta de carte pe net. Care-o fi fost sadicul care o fi pus-o primul asa ciuntita, parca sa faca misto de oameni, nu stiu…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Bănuiesc că sunt biblioteci care au cartea (în format print) și care își așteaptă cititorii s-o împrumute 🙂
ApreciazăApreciază
Studiatul cartii tiparite este cu totul altceva – asta o facusem deja venind la Bibl. Jud. in Ploiesti. PDF-urile nu sunt pentru citit cartea la primul contact, ele servesc in primul rand la cautari automate de cuvinte-cheie, cand ai nevoie intr-o documentare. Cam asta e menirea principala a pdf-urilor (evident, cele ocr-izate) – usurarea cercetarii. Pentru asta avem nevoie de ele si le cautam. A, ca secundar ele mijlocesc accesul la carti mai rare, e adevarat.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Exact „ocrizarea” e partea anevoioasa ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană