Unul din cele mai spectaculoase muzee din România este, fără niciun dubiu, Muzeul Județean de Științele Naturii – Prahova. Istoria acestui muzeu începe undeva în anul 1956, atunci când în urma deciziei nr. 1671 din 14 februarie 1956, lua naștere Muzeul Regional de Științele Naturii. Muzeul funcționa în incinta cladirii Palatului Culturii din Ploiești care a fost construită în anul 1923, iar la cârma lui se afla prof. emerit Margareta Moșneaga, care a pus bazele primelor colecții. Acum (martie 2018), are nu mai puțin de 9 secții muzeale pe întreg teritoriul prahovean, după cum urmează:
- Muzeul Omului – Ploiești
- Acvariul – Ploiești
- Muzeul Petrolului – Ploiești
- Grădina Botanică – Bucov
- Muzeul Flori de Mină – Cheia
- Muzeul de Antropologie ”Francisc Rainer” – Cheia
- Muzeul Rezervația Bucegi – Sinaia
- Muzeul Sării – Slănic
- Muzeul Natura Văii Teleajenului – Vălenii de Munte
Această broșură de prezentare, din anul 2016, poate fi (încă), achiziționată de la oricare din secțiile muzeale mai sus menționate. Are 12 pagini color, în format 15,5 X 20,5 cm și costă numai 5 lei (1,1 euro) 😛
În cadrul Muzeului Omului Ploiești, activează un Cerc de Creativitate care reflectă noțiunea de activitate umană. Între multele activități ale omului, unele bune, altele mai puțin bune, în sensul că omul prin însăși natura sa, mai face și unele rele, cum ar fi greșeli, un comportament neadecvat, sau ceva ilegalități etc. mai face și lucruri bune: omul este sociabil, muncitor, altruist etc, dar și creativ. Aceasta este esența existenței Cercului de Creativitate din cadrul Muzeului Omului, aceia de a dezvolta latura creativă a omului.
Acest cerc găzduiește săptămânal persoane de vârste diferite, femei și bărbați, pe care îi unește o pasiune comună; goblenul. Cercul funcționează de 26 ani. Unii au venit, au rămas, alții au plecat. Unii sunt încă de la înființare Cercului. Anii i-au unit, formând un fel de familie. Este un loc de relaxare, comunicare, socializare. Excelent pentru persoanele ieșite recent la pensie.
Conducerea Muzeului Județean de Științele Naturii, organizează periodic expoziții de goblen, în care membrii Cercului expun. Expoziția tematică ”Culorile toamnei” din septembrie anul trecut a fost la a 26 ediție, marcând longevitatea Cercului de Creativitate, respectiv a Cercului de Goblen, unic în țară.
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Așa este, chiar m-am dat mare 😛 că o cunosc personal pe Mihaela Voicu, una dintre expozantele de aici 🙂 !!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană