Bucurăndu-se de acelaşi concept grafic şi editorial ca VOL. I „MAREA CARTE A PLOIEŞTILOR VOL. II”, abordează ca subiect prioritar „ECONOMIA” Ploieştiului, de-a lungul timpului. În cele 940 de pagini (în format A4), colectivul de autori coordonaţi de aceiaşi Constantin Trestioreanu şi Gheorghe Marinică, reuşesc să transpună cititorul în atmosfera economică a capitalei aurului negru şi să ofere o nouă viziune (diferită de primul volum) a ceea ce a însemnat şi înseamnă,Ploieştiul ca motor al economiei României. Apărută în septembrie 2016, cartea poate fi procurată de la sediul editurii PLOIEŞTI MILENIUL III, la preţ de editură, fără alte taxe comerciale, cei interesaţi pot suna la telefoon 0244-515558 sau trimite e-mail la ploiesti_mileniul3@yahoo.com ! 🙂 Ar mai fi demn de menţionat că „Această serie de 150 de exemplare apare cu sprijinul financiar al domnului ing. Constantin Ilie” ❤ căruia subsemnatul (Robert Codescu), ţine să-i mulţumească pentru implicarea dânsului în acest proiect !!!
MAREA CARTE A PLOIEŞTILOR VOL.II

Fiind menționat în prezentare de domnul Robert Codescu, voi da o explicație pentru implicarea în proiectul acestei cărți cu „Partea IV-A”, respectiv„ Clădirile ploieștene din perioada 1940-2010”, prin două paragrafe extase din Mesajul trimis la lansarea cărții, la care nu am putut să particip. Efectiv au fost doi pași parcurși în perioade diferite.
Pasul 1 consumat scriind în anii 2014-2015:
„În timp ce eu îmi urmăream actualizarea țintelor mele colegii scriau acest volum. Am sesizat o dificultate, nu găseau un arhitect dornic să scrie despre clădirile ploieștene.
În această situație, împreună cu fostul nostru coleg, inginerul constructor Sergiu Utză Băicoianu, am început să scriem această parte. După câteva luni el ne-a părăsit pentru altă lume. Regretându-l, am continuat singur lucrarea, consultând și câțiva colegi ingineri ploieșteni, cărora le transmit mulțumiri. Sunt nemulțumit că în această parte din lucrare nu există și aportul unui arhitect; în acest caz, lucrarea ar fi fost mai completă”
Pasul 2 petrecut la sfârșitul lunii mai 2016:.
”Redactarea manuscrisului era gata și stătea netipărit într-un raft; din lipsă de sponsori se învechea. Era un alt impas. Am intervenit înlesnind tipărirea unui număr de 150 exemplare. Aveam o promisiune făcută publică la începutul anului 2016, în sensul că voi folosi pentru scopuri culturale și umanitare o parte din ceea ce voi obține din înstrăinarea rămășițelor casei natale și a terenului, foste ale bunicului. S-a ivit ocazia, am început să-mi onorez promisiunea. În același fel, am dorit să păstrez echilibrul. Cu aceeași dragoste și iubire sunt mulțumit că am făcut ceva și pentru comunitatea ploieșteană; aici mi-am continuat studiile, mi-am exercitat profesia de inginer, aici trăiesc de peste 50 ani”.
ApreciazăApreciat de 3 persoane
În numele ploieştenilor, vă mulţumesc pentru implicarea şi dăruirea dumneavoastră, domnule Constantin Ilie ❤ !!!!!!!!!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană